Много различни бизнеси извън сектора на туризма познават летния спад на

...
Много различни бизнеси извън сектора на туризма познават летния спад на
Коментари Харесай

Лятото - чудесен момент за маркетинг

Много различни бизнеси отвън бранша на туризма познават летния спад на продажбите. Това е моментът, в който кривата на бизнес приходите потегля надолу в горещите месеци и единствено спомагателните интензивности могат да я вдигнат до предходните й равнища от пролетта.

„ Открих, че има няколко метода да се преборим с този спад. Може да стане с маркетинг. Няколко умни маркетингови тактики могат да слагат бизнеса в по-добра финансова позиция това лято “, разяснява в списание Entrepreneur американката Дебора Суийни – изпълнителен шеф на уеб страницата MyCorporation.com.

Ето какви препоръки дава тя.

Работете за маркетинга си повече от нормалното . Лятото нормално не е интервалът, в който ни се работи по социологически данни на аудиторията и принадлежности за достигането й посредством маркетингово известие, само че тъкмо в него не трябва да се отпускаме, счита Суийни. По думите й маркетингът и през този сезон би трябвало да е в топ форма, даже в по-добра от нормалното. Не бива да стихва потокът от информация по рекламните канали. Налагат се малко повече старания в летните месеци, само че си заслужава, тъй като с помощта на тях бизнесът няма да се бори да се домогне до мечтаните резултати в края на годината, споделя авторката.

Търсете благоприятни условия за местна реклама . Около вас като локален бизнес има нова публика. Всички културни събития , спортни игри, туристически преходи в даден град, без значение какъв брой огромен е той, са мотив за прииждането на нов поток от хора. Ако бизнесът се намира наоколо, той може да завоюва от това. Ето за какво е време за местен маркетинг. Обменът на състава на популацията на локално ниво дава опция за показване пред нови хора. Идеята е да положите изпитание да се покажете пред туристите и гостите на града си през лятото и да създадете наличие. Външната реклама може да е добър инструмент да го извършите.

Преосмисляйте пазара. Ако забележите, че губите забележителен пазарен дял, започнете да събирате нови данни за аудиторията си от сегашни и евентуални клиенти. След това инициирайте нови маркетинг интензивности, предопределени за нея. Ще се изненадате какъв брой може да ви помогне една акция в обществените медии или SEO в Гугъл. Лятото е миг на маркетингово мъртвило от страна на доста съперници, когато потребителите интензивно търсят в мрежата артикули и услуги. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР